24 juuli 2007

Telkimine kui räige kuritegu

Telk Kuressaare südalinnas - foto 'Oma Saar'

Mina igatahes seni ei teadnudki, et telkimine kvalifitseerub "eksimiseks üldtunnustatud tavade ja heade kommete vastu". Jälle targem.

Ülalmainit tsitaat pärineb muide Kuressaare linnavalitsuse õigusnõuniku [sic] kommentaarist, mida saab muuhulgas lugeda "Oma Saare" artiklist. Mõni ametnik võiks küll oma põhitöö kõrvalt ka koomikuna saia teenida.

2 kommentaari:

Indrek ütles ...

kui see kommentaar käib eespool oleva pildi kohta, siis on see ka täiesti õige.

telkimine on siiski mõedav mujal kui kesklinna keskväljakul, mis pealegi asub veel sõidutee keskel!

ancientboy ütles ...

Oeh. Ma ei vaidlustagi seda, et telkimine antud kohas on leebelt öeldes kummaline.

Küsimus on selles, et Kuressaare linna seadusandluses erinevalt paljudest teistest Eesti linnadest lihtlabaselt puudub igasugune telkimist reguleeriv osa. Ehk lähtudes tavaloogikast, oli telkija käitumine igati JOKK. Ka politsei ei osanud (ega saanukski) midagi muud teha kui natuke inimesega vestelda.

Aga kui linnavalitsuse õigusnõunik (kelle töökohustuste hulka peaks muuhulgas kuuluma just sellistele kahe silma vahele jäänud seadusepunktidele tähelepanu osutamine) mitte ei tunnista, et "Ups! Tõesti on meil see telkimise teema kogemata ära ununenud." vaid hakkab seletama, et kõik on seadusandlikult parimas korras ja telkimine on "eksimine üldtunnustatud tavade ja heade kommete vastu", siis jääb üle vaid käsi laiutada.

Muide, võtsin vaevaks välja otsida selle õigusnõuniku poolt viidatud punkti tervikliku sõnastuse. See ütleb niimoodi: "4.8 [Linna haldusterritooriumil on keelatud] lärmata, kasutada ebasündsaid väljendeid, tülitada kaaskodanikke või rikkuda ükskõik millisel muul viisil avalikku korda, sealhulgas eksida üldtunnustatud tavade ja heade kommete vastu, solvata oma käitumisega inimväärikust ja ühiskondlikku moraalitunnet."

Antud juhul telkija ei teinud ühtegi neist taunitavatest tegevustest.