26 juuli 2007

Tears For Fears - Tears roll down : Greatest hits '82-'92 (DVD)

Tänane post tõi Saksamaalt koos mõne raamatuga ka aastaid ostunimekirjas muudkui tahapoole lükatud Tears For Fears'i videoklippide kogumiku "Tears roll down : Greatest hits '82-'92". No kui see vahepeal mingi allahindluskampaania käigus vaid 10.50 EUR maksis (nüüdseks on hind taas kerkinud), siis oleks olnud ju lausa patt võtmata jätta.

DVD kordab oma tosina lauluga sisuliselt samanimelise kogumik-CD materjali ja nagu ka muusikaplaat, on videoplaat algusest lõpuni puhas kuld. Nojah, tõele au andes oleks minupärast võinud "Mothers talk" mõlemi pealt muidugi ka puududa, selle loo fenomenist (Suurbritannia singlite edetabelis neljateistkümnes koht, USA-s Billboardi tabelis kahekümne seitsmes...) pole ma iialgi aru saanud ja mu meelest on see alati olnud üks väga keskpärane laul aga kui seda kangekaelselt hitiks peetakse, no las ta siis olla. Ja eks kõik see mittearusaamine ole rohkem minu probleem.

Mõnda klippi polnud ma küll vähemalt oma seitse-kaheksateist aastat näinud ja päris naljakas oli tänases päevas vaadata umbes kahekümneaastast Orzabali, kes paaris videos oma uusromantikute juuksepahmaka ja kõige muuga ikka väga poisike välja nägi. Ja kui enamus muuvisid on lihtsalt geniaalse muusika taustaks tehtud ilus pildirida, siis vähemalt kaks tükki annavad ka minifilmi mõõdu välja. Esimesena muidugi "Woman in chains" (laul, mille stuudiosalvestusel mängis trumme Phil Collins ning kus Roland Orzabal laulis duetti võrratu ja just siit oma karjääri käima saanud Oleta Adams'iga), mis on ilus must-valge pildiriba striptiisitari ning poksija kurvapoolsest pereelust ning sellega vaheldumisi näidatavast bändist ja teisena loomulikult Torontos, Emmanuel College'i raamatukogus filmitud "Head over heels", kus Rolandi mängitud tegelane üritab igati raamatukoguhoidja tähelepanu võita ning sealsamas sekeldab ringi terve kamp kõikvõimalikke lugejaid. Alates šimpansist ja lõpetades ortodoksse juudiga.

Tracklist:
- Sowing the seeds of love
- Everybody wants to rule the world
- Woman in chains
- Shout
- Head over heels
- Mad world
- Pale shelter
- I believe
- Laid so low (Tears roll down)
- Mothers talk
- Change
- Advice for the young at heart

Plaadil mingeid lisasid pole, laule saab valida kas nimekirjast või mängida kõiki järjest, heli puhul on valikuvõimalusteks 2.0 Dolby Digital ja 5.1 Surround. Pildi kvaliteet muidugi peegeldab klippide valmimise aega aga ega ausalt öelda rohkem kui veerand sajandi eest videolindile võetud pildiga ei annakski parendamise koha pealt midagi erilist ette võtta. Mina igatahes peesitan selle ketta omanikuna praegu küll täiega rahulolu päikese all.

Ja Alex, kus iganes maailmanurgas sa ka parajasti ringi ei seikleks, kui sa seda kogemata lugema peaksid juhtuma, siis nüüd on mul kõik need videod lausa DVD-l olemas ning me saaksime selle ööpäevaringse Tears For Fears'i maratoni vabalt ära teha. Nii et kui sa kogemata miski ime läbi jälle kodukanti peaksid sattuma, anna teada ;)


Advice for the young at heart
Soon we will be older
When we gonna make it work?

Working hour is over
We can do anything that we want
Anything that we feel like doing
Advice...

Kommentaare ei ole: