29 mai 2009

Vihmamaksust, Ansip Ainsast ja vikerkaarelistest vene relvajõududest

Kodumaiseid veebiuudiseid.

1. Nagu näha, on lõpuks kätte jõudmas see aeg, millest ikka irvitades räägiti kui millestki absurdsest ja ilmvõimatust. Uue seaduseelnõu projekti on kuuldavasti sõnaselgelt sisse kirjutatud vihmamaks. Vt. ka Veefirmad võivad hakata sademevee eest tasu võtma.

Aga milleks seal peatuda ning arvutada kulusid mingi ebamäärase pindala järgi? Järgmine samm oleks loomulikult kodanikke seadusega kohustada monteerida vihmapilvedele veemõõtjad, et siis nende näitude alusel saaks veefirmad reaalsest kulust kaks korda kõrgemat hinda sisse kasseerida. Vt. ka Tallinna veemonopol paigaldab mõõtureid, mis petavad.


2. Delfi toob meieni šokeerivad kaadrid Venemaa pealinnast, kus häbematud homoaktivistid kasutasid kurjasti ära asjaolu, et linnavõimudel on raskes majandusolukorras vaja kiiresti lahendada palju pakilisi probleeme ning et peale Eurovisiooni ja samal ajal läbi viidud ajakirjanike paraadil (mida mingi arusaamatu infohälbe tõttu ka geiparaadiks kiputi tituleerima) toimunud intsidente uskusid nad sinisilmselt, nagu oleks probleemid selleks aastaks lõppenud. Aga võta varbast! Vaenlane ei maga ja eile kubiseski Gorki park poolpaljastest mehepoegadest, kes ei pidanud paljuks üksteist veega pritsida ning mis kõige hullem, jultunult ka vikerkaaresümboolika all poseerida. Eriti piinlikuks muudab vahejuhtumi tõsiasi, et just eile tähistati sealmail piirivalvurite päeva ning need basseiniparaaditsejad söandasid end lisaks muule dekoreerida ka riigikaitsjate rasket ning ennastohverdavat tööd tegevate mehiste meeste sümboolikaga.

vene piirivalve ja vikerkaaresümboolika - Russian borderguard and rainbow


3. Ansip Ainus suvatses eile õhtul oma elevandiluutornist korra ka allapoole vaadata ning oma alluvaid meeles pidada paljureklaamitud pöördumisega. Muuseas hüüatas ta paatosest tühjalt kõmiseval häälel niimoodi:

"Üks palve mul teile siiski oleks - vaatamata mistahes raskustele, millega te täna silmitsi seisate, või isegi vaatamata sellele, mida te arvate valitsusest või peaministrist - ärge kaugenege oma riigist.

See riik on meil ainus.

Head eestlased, homse Euroopa kujundajad, paljud teist on kindlasti juba täna valimistel osalenud. Tulge ka teised."

Muidugi on see riik AAA*-le ainus ja mitte ainult talle. On väheusutav, et kõigi nende erinevate toredate võimukoridori ametikohtade vahel roteeruvate, konjunkturistidest karjeristide, kes on iga riigikorra ajal suutnud end tipus või vähemalt selle lähedal hoida, jaoks kusagil mujal magusam marjamaa ootaks.

Ometi on AAA "ainus riik" mingi muu riik, mis ilmselt eksisteerib mõne "ainult sellises kriisis ma tahaksingi elada" mehe ulmades. Mitte rahvas ei kaugene oma valitsejatest (keda - nagu ülaltoodud tsitaadist näha - kipuvadki mõned iseenesestmõistetavalt "riigiks" pidama) vaid needsamad valitsejad on pikki aastaid näinud ränka vaeva selleks, et ise oma rahvast eemalduda. See on neil kokkuvõttes päris hästi õnnestunud ja on ausalt öelda veidi kummaline, et nüüd äkki neile see isolatsioon enam ei paistagi niiväga meeldivat.

Minu riik see praegune küll ei ole ja ma ei näe mitte ühtegi põhjust, miks ma peaksin olema osaline neis nilbetes mängudes, mida meil valimiste ja riigivalitsemise sildi all mängitakse. Ei, ma ei lähe valima nüüd ja ei kavatse seda teha enne kui ma näen mingeidki muutusi sellises suunas, mis minu paremat arusaamist mööda ka tavakodanikule kasu võiksid tuua.
_____
* - Andrus Ansip Ainus

Kommentaare ei ole: