09 aprill 2009

Gimme, gimme, gimme (The complete collection) (1998-2001)

Gimme, gimme, gimme (The complete collection)
Autor: Jonathan Harvey
Lavastajad: Liddy Oldroyd; Tristram Shapeero
1998-2001
http://www.imdb.com/title/tt0167599/

DVD-d Veidi rohkem kui kümne aasta eest vändati udusel Albionil noore vanameistri Jonathan Harvey ("The beautiful thing", eks ole!) stsenaariumi järgi järjekordset komöödiaseriaali, mis laenas oma pealkirja ABBA hitilt ning mille "theme song" on ikka üsna võigas töötlus sestsamast laulust.

1999. aasta jaanuaris tuli esimene seeria BBC2 ekraanidele ning seriaalist sai momentaalselt kultusseep. Või no OK, kas just esimesest seeriast, sest see on tegelikult selline kehvapoolsem (tagasihoidlikumalt sissejuhatavam?), edasi läheb kordades paremaks, mis GGG puhul tähendab kordades hullemaks.

Praegu ma enam tõesti ei mäleta, miks ma aastate eest, kui tegelikult oli VHS-i näol võimalus olemas, keeldusin kategooriliselt seda vaatamast. Arvatavasti olin ma solvunud ABBA laulu niivõrd rämeda "ärarikkumise" pärast. Noh, inimene areneb (või vähemasti muutub) ja täna tundub see tunnuslaul oma võikusest hoolimata igavesti lahe (ja seda eriti veel nii hullu seriaali juures) ning kui ma kusagil eelmise aasta novembris peale pooljuhuslikult ära vaadatud seeriat selle põhjalikumalt ette võtsin, siis ei saanud ma enne pidama kui kõik läbi oli.

Tegemist on siis sitcom'iga kahest Londonis elavast korterikaaslasest. Töötu näitleja Tom Farrell (James Dreyfus) hellitab tagasihoidlikku lootust saada briti Tom Cruise'ks aga ta karjäär ei kavatsegi edenema hakata ja eraelu pole samuti kusagilt kandi pealt märkimist vääriv. Punapäine Linda La Hughes (Kathy Burke), kes näeb välja nagu trammi alla jäänud saja-aastane nunn, on veendunud oma ilus ja elab enda loodud illusioorses maailmas, mille üks võtmepunkte on kindel võime hullutada kõiki mehi, kelle vaatevälja ta jääb. Senini on kõige atraktiivsem mees, kellega tal mingigi lähedus on tekkinud, küll Tom ja see väike asjaolu, et Tom juhtumisi hoopis gei on, ei sega Lindat sugugi. Lisaks neile kahele sebivad ekraanil ringi kõrvalkorterisse kolinud noorpaar Suze ja Jez ning kogu maja omanik Beryl.

Briti seebikeetjatega on muidugi üks suur häda: nad paganad teevad ju nii imelühikesi hooaegu. No mis "hooaeg" on kokku kuus seeriat? Või kolm hooaega kokku 19 seeriat pluss üks väikse sutsakas Comic Relief'i tarvis? Kui asi puudutab näiteks AbFab'i või Gimme, gimme, gimme't, siis on seda ikka häbematult vähe, mes amis!

Aga kui nüüd laenata sõnu ühelt amazoni kriitikult, siis on see kokaiiniuimas "Will & Grace", mis on mingil kummalisel põhjusel sattunud paralleeluniversumisse. Sellisesse, kus kõik asjad on natuke nihkes ja hüsteeriliselt naljakad.

DVD-del on kõik 18 seeriat pluss The Millennium Special. Puudub juba ülalmainitud, 2001. aastal Comic Relief'i tarvis tehtud lühilugu (nii et ses mõttes see kogumik ikka NII complete ei ole kah) ning nagu briti ketastele nii tüüpiline, puuduvad kahjuks ka subtiitrid. Samuti ei ole plaatidel mingeid muid lisasid aga sellest viimasest pole ka väga lugu, sest seep ise on suurepärane näide briti jaburast huumorist.

9/10

Kommentaare ei ole: