27 veebruar 2009

Madagascar: Escape 2 Africa (Madagaskar 2) (2008)

Madagascar: Escape 2 Arica (Madagaskar 2)
Lavastaja: Eric Darnell, Tom McGrath
2008
http://www.imdb.com/title/tt0479952/

plakatid ja DVD Lõvi Alex, sebra Marty, kaelkirjak Melman ja jõehobu Gloria on ikka veel Madagaskaril, kuid vahepealse aja jooksul on sündinud sedavõrd hullumeelne plaan, et see võib isegi toimida. Nimelt on suutnud ettevõtlikud pingviinid seada töökorda vana lennukivraki ning nüüd kavatsevad sõbrad sellega tagasi koju lennata. Paraku püsib sõiduk õhus ainult natuke aega, millele järgneb hädamaandumine Aafrika südames. Seal kohtavad nad esmakordselt elus liigikaaslasi ning tutvuvad oma juurtega.

Taasleitud sugulased, romantilised rivaalid, salakavalad kütid ja uudishimulikud turistid on vaid mõned tegurid, mis muudavad Aafrika üheks erakordseks paigaks. Ent kas see on ikka parem kui nende kallis kodu, Central Park'i loomaaed?

Täiesti kindlasti on suutnud Dreamworksi mehed ja naised luua terve plejaadi unustamatuid karaktereid, kellede seas peategelaste nelik on vaat et kõige igavamad. Jätkuvalt on aktsioonis hullud pingviinid (nende etteaste algab juba tükk aega enne filmi avatiitreid), peast veelgi rohkem sassis leemurite "kuningas" ja lisaks loomariigi elukatele saab seekord kõvasti ekraaniaega ka üks New Yorgi linnadžunglis karastunud pensionärimammi, kellel on iga asja kohta oma arvamus, vajadus seda välja öelda ja kes oma südikuses ei kohku tagasi millegi ega kellegi ees.

Võrreldes esimese osaga oli kohati möllu rohkemgi aga samas tundusid tulevat sisse puhtalt millega iganes täidetud ajaaugud, kus mõttetu joonis venis ekraanil aeg-luubis ning midagi ei juhtunud. Kindlasti oleks abi olnud filmi lühendamisest vähemalt veerand tunni võrra.

Mina jään igatahes ootama pingviinide edasisi seiklusi. Välja on kuulutatud 26-osaline (!) spin-off seriaal "The Penguins of Madagascar", mille avaosa oli ka novembris kusagil juba eetris ja ülejäänud sari peaks kuuldavasti teles hakkama jooksma järgmisel kuul. Tahaks loota, et pingviinid vahepeal normaalseks ei ole hakanud ning et ka sari tervikuna ikka teoks saab. Midagi on tegelikult Dreamworks pakkunud juba ka spetsiaalses 2-diskilises komplektis (vt. pildiriba kõige parempoolsemat ümbrist) aga seal peaks olema vaid kaks jupikest, kokku vähem kui poole tunni jagu. Tervet multikasarja ei ole seal kindlasti mitte.

Ahjaa, see ka veel. Nagu tavaliselt ikka, ei saanud Piiblivööndi usuperverdid ka ilma seda filmi torkimata elada. Taaskord olevat tegu häbematu pedepropagandaga, sest pingviinide pealik on ju teatavasti sisse võetud nukust ning teeb filmi teise osa lõpus oma kaaslasega koguni pulmad! Kuigi nukk näeb mu meelest küll vägagi naissoost välja, leidsid miskid pea peale kukkunud baptistid, et see on ikkagi jube pühaduserüvetus. Ausalt, selliste (s.t. baptistide) kõrval tundub isegi leemurite boss täiesti normaalne tegelane olevat.

6/10

Kommentaare ei ole: