05 veebruar 2009

Trendiheterodest

Ah, see on lihtsalt liiga hea, et seda tsiteerimata jätta. Ramloff on kirja pannud täpselt selle, mida ma olen juba tükk aega plaaninud teha. Vaid selle erinevusega, et ta tegi seda oluliselt paremini kui mul iial oleks õnnestunud.

Ah, need trendiheterod
Ramloff, 3. veebruar 2009

Eestis on levimas uus termin: “trendihomod”. Parandage mind, kui valesti aru olen saanud, aga selle all mõistetakse seda, kui inimene, kel on vaba valik valida vastassoo ja oma soo armastamise vahel, valib oma soo. Paraku unustavad selle termini kasutajad ära, et sellisest terminist nähtub otsekohe ka teine pool, nimelt “trendiheterod”.

Süvenegem nüüd asja sisusse. Enamasti väidetakse, et vaid väike protsent homodest on tegelikult homod, ülejäänud olevat selleks hakanud, sest see on populaarne. Kui me vaatame seda mõtet, siis nähtub, et neil inimestel on vaba valik otsustada kumba sugu seksuaalsuhetes eelistada. Aga kui on vaba valik, siis ei ole tegu ju heteroseksuaalsusega algusest peale, vaid sellised inimesed on biseksuaalsed. Seega “trendipeded” oleksid need biseksuaalsed inimesed, kes (sõprade, populaarsuse vms - pange siis mida tahate) mõjul on valinud oma bi-loomuse homoseksuaalse poole. Just sellest loogikast tuleneb aga ka see, et vastupidise poole valinuid võib nimetada “trendiheterodeks”. Seega, valides kas siis maailmavaate, enamuse tahte, patriotismi vms motiivide alusel oma bi-loomuse heteroseksuaalse poole, saab inimesest trendihetero. Seega on nii trendihomode kui trendiheterode tegelik seksuaalne orientatsioon biseksuaalsus.

Enamus homode vastu sõnavõtjaid ütlevad, et trendihomosid on palju, lausa enamik homode massist. Aga siit tuleneks kohe ka see, et trendiheterosi peab siis olema veelgi rohkem. Sest kumb surve on ühiskonnas tugevam ja kui palju tugevam, kas surve saada heteroseksuaalseks või surve saada homoseksuaalseks. Viimane surve võib inimesele osaks saada vaid mõnes suurlinnas mingisse säravasse, trendikasse või boheemlaslikku seltskonda sattudes, aga kogu muu Eestimaa, näiteks maakohad on ikka sedavõrd paduhetero suhtumisega, et seal domineerib selgelt heteroseksuaalne surve. Seega võib ütelda, et trendiheterosi on tegelikult kordades rohkem kui paljukirutud trendihomosid.

Ma muidugi saan aru osade kirjutajate loogikast: kui uskuda, et seksuaalne orientatsioon, on miski, mida vabalt valitakse, saab ju kas siis sundida inimesi “õigesti” valima või siis uskuda, et “minu naiselikud võlud on nii suured, et mitte ükski homo ei suuda nende ees homoks edasi jääda”. Mulle tundub, et osadele inimestele ei mahu mõte homoseksuaalsest orientatsioonist sel määral pähe, et nad üritavad selle üldse olematuks mõtelda ning siis tulebki konstruktsioon “homod, kes ise ei tea, et nad tegelikult ei olegi homod”. Aga sellele võib kohe vastata “heterod, kes ise ei tea, et nad tegelikult ei olegi heterod” /.../

Seega, kui räägitakse trendihomodest, tuleb samas rääkida ka trendiheterodest, sest need on ühe ja sellesama mündi kaks eri külge.

Refereeritud teksti täisversioon loomulikult Ramloffi blogis.

Kommentaare ei ole: