19 august 2008

Daniel "Bond" Craig'i ja Charlie "QAF" Hunnam'i armuafäär!

Just-just. Viimasel ajal küll rohkem saatuslikke (ja mitte nii saatuslikke) naisi murdva James Bondina tuntud Daniel Craig jagab voodit hoopis briti "Queer as folk'i" noore staari ja südametemurdja Charlie Hunnam'iga. Tõsi, see on juba küll oma mitu nädalat vana uudis aga et see on kõikvõimalikes gay-kommuunides nii valju kõminat tekitanud, siis lühidalt veel ka siingi.

Charlie Hunnam ja Daniel Craig ehk tulevased armastajad Antinous ja Hadrianus
Nimelt on praeguseks teada, et mõlemad mehed võtsid vastu rollid iiri veteranlavastaja John Boorman'i järgmises filmis, mis põhineb Marguerite Yourcenar'i ajaloolisel menuromaanil "Hadrianuse mälestused" (eesti keeles ilmus 1998. aastal "Europeia" sarjas) ning nüüdseks on ametlikult ka lõpetatud kuulujutud Antonio Banderase võimaliku projektis osalemise üle. Tänaseks on teada, et Craig hakkab mängima Hadrianust ning Hunnam tema armastatut, Bitüüniast (kuangine Rooma provints praeguses Loode-Türgis) pärit teismelist Antinous't. Hadrianuse abikaasa ning lugematute teiste ajalooliste persoonide rollide täitjaid pole seni veel teada.

Hadrianuse ja Antinouse suhe on antiikmaailmas omalaadsete seas ehk üks kõige paremini dokumenteeritud armulugusid, nii on näiteks teada, et peale noormehe Niilusesse uppumist (130. aastal) kuulutas kaotusvalust murtud vananev keiser ta postuumselt jumalikuks ja lõpuks lausa jumalaks (sisuliselt ei leiutanud Hadrianus siin küll midagi uut vaid tegi täpselt sedasama, mida Makedoonia Aleksander mitusada aastat varem kui tema armastatud Hephaistion suri), tema järgi nimetati linnasid, peeti mälestuspidustusi, üle kogu impeeriumi püstitati tema auks lugematuid mälestusmärke ja asutati uusi templeid, mis pühendusid Antinouse kultuse teenimisele. Tänu sellele kõigele teame me üsna täpselt, milline poiss välja nägi, tema portreid on tänase päevani säilinud kümneid ja kümneid ehk oluliselt rohkem kui mõnest palju rohkem ajaloo kulgu mõjutanud isikust.

Filmi võtted algavad kevadel ja kinodesse peaks film jõudma 2010. aastal.

Tegelikud Antinous ja Hadrianus
Muide, ühest Rooma impeeriumi kõigi aegade mõjukaimast persoonist (Hadrianusest siis) on oktoobri lõpuni Londonis British Museum'is võimalik vaadata ka taaskord äärmiselt populaarseks osutunud erinäitust. Seda on võrreldud omaaegse Kleopatra-näitusega, mida me ka ise vaatamas käisime ja see oli toona tõesti väga hea. Nende võrdluste ning veebist loetu põhjal julgen igatahes Londonisse sattujatel soovitada seda vaatama minna. :)

Kommentaare ei ole: