12 juuli 2010

Cop out (2010)

Cop out
Lavastaja: Kevin Smith
2010
http://imdb.com/title/tt1385867/

Cop out Bruce Willis on tõesti vanaks jäänud. Siin mängib ta NYPD võmmi, kes koos oma kauaaegse neegrist partneriga saavad ühe käest ära läinud juhtumiga tegelemise eest kuuajase sunniviisilise ja palgata puhkuse. Muidu polekski asi ehk väga hull aga tal on seda raha vaja, et tütre unistuste pulma eest tasuda. Või no õigupoolest on tal kohe palju rohkem raha vaja, sest ega nende võmmide igakuine palk nüüd just sinna 50 tuhande dollari kanti ei kisu, just niipalju aga maksavad pulmad.

Seega ei jää Willise tegelasel midagi muud üle kui tuua turule isa käest päranduseks saadud üliharuldane pesapallikaart ning selle müügist saadud rahaga tütre uue elu algust finantseerida. Niisiis läheb ta kaarti diileri kätte viima, jättes oma partneri, keda on vallanud paranoia teda petvast abikaasast, telefoniga asju ajama. Ja just siis sajavad diileri juurde sisse röövlid, kes peale taseriga siia ja sinna sutsamist ajavad lisaks rahale kotti ka umbes 80 tuhat dollarit maksva kaardi. Kui nüüd juba selle endine omanik taserisutsakatest toibunud on, asub ta koos partneriga väärtusliku kraami vargaid loomulikult taga ajama ja enne kui nad arugi saavad, on nad kistud otsapidi mehhiko narkokaupmeeste peamiselt omavahelisse arveteklaarimisse.

Ilmselt ei ole üheski teises kunstilises mängufilmis kasutatud niipalju sõna-sõnalisi tsitaate teistest filmidest ja suuresti laenamiseks see film jääbki. Mis režissööri arvestades pole küll ka mingi ime, ime oleks pigem see, kui ta ei teeks pidevalt vihjeid ja kummardusi juba olemasoleva popkultuuri suunas. Ja ega ei saa ka öelda, et Willise ja Tracy Morgani (see mustanahaline politseinik) omavaheline nägelemine ning koostöö ei oleks vaadatav. On küll, ja hoolimata sellest, et 23 aastat tagasi panid Mel Gibson ja Danny Glover SELLE lati väga kõrgele ning siinne film jookseb puhtalt sealt alt läbi.

6/10

Kommentaare ei ole: