19 mai 2010

The Onion Movie (2007)

The Onion Movie (Euroopas ilmselt tuntud rohkem nime News movie all)
Lavastaja: Tom Kuntz, Mike Maguire
2007
http://imdb.com/title/tt0392878/

The Onion movie - News movie
The Onion on ametliku versiooni järgi rohkem kui 250 aastat tagasi (tegelikult küll alles eelmise sajandi kaheksakümnendatel) alguse saanud meediaväljaanne, mis toodab pealtnäha kaunis tõepäraseid libauudiseid ning on oma satiirilise joone ning kõike ja kõiki pilava stiiliga võitnud endale miljoneid poolehoidjaid. Algselt vaid paberväljaandena ilmunud (trükitiraaž on väidetavalt pea 700 tuhat), on nad tänaseks oma "raadio- ja telesaadetega" laienenud ka internetti ning 2003.a. hakati väntama ka täispikka filmi. Filmiga ei läinud siiski nii lihtsalt kui loodeti ja peale lõputut tegijate vahetust, mitmeid filmi prügikasti viskamisi ja siis selle sealt uuesti välja otsimist (vahepeal jõudis isegi IMDB "tootmises olnud" filmi kirje üldse ära kustutada), sai see 2007.a. lõpuks siiski valmis ning jõudis 2008.a. kevadel straight-to-video müügile.

Uudistesaate formaadis üles ehitatud film andis tegijatele võimaluse seda täita sketšidega peamiselt Ameerika igapäevaelust, mille vahele on meelelahutuseks pikitud reklaame järjekordse Hollywoodi bestselleri "Cockpuncher" (peaosas Steven Seagal) tutvustuseks ning poleemikat tekitanud muusikavideoid, mida kommenteerides väidab miljonite noorte inimeste lemmik, seksist nõretav ja kangesti Pritnit meenutav "Melissa Cherry", et tema hittlauludes (ning nende leebelt öeldes erootilistes videodes) "Shoot Your Love All Over Me" ja "Take Me From Behind" pole tegelikult seksiga mitte midagi pistmist. Muidugi ei saada läbi ka terroristideta (näeme ka neile tehtud õppevideot), ulmefänne rõõmustavad silmist laserkiiri tulistavad peruulased ja paadunud lauamängude fänni võitlus suure paha kolliga ning geiseltskond saab natuke silmailu järjekordsest reklaamist, millega tutvustatkse gay-kruiisi suurepärasel laeval "Queen Nathan II". No ja nii edasi. Kes on The Onioni uudiseid näinud, teavad, mida oodata.

Vindi keeravad lõplikult üle deleted scene'd, kus näidatakse muuseas kokasaadet, mis õpetab üksikasjalikult, kuidas oma kenast kiisukesest maitsvat rooga valmistada.

8/10

Kommentaare ei ole: