06 september 2009

Angels and demons (Inglid ja deemonid) (2009)

Angels and demons (Inglid ja deemonid)
Lavastaja: Ron Howard
2009
http://imdb.com/title/tt0808151/

plakatid ja raamat
Harvardi ülikooli professor Robert Langdon (Tom Hanks), kelle erialaks on religioossed sümbolid, saab enda kätte tõendeid, et maailma võimsaim salaorganisatsioon, illuminaadid, on endiselt täies elujõus. Ning et see organisatsioon on käivitanud plaani, mille abil hävitada oma vihatuim vaenlane, katoliku kirik. Püüdes päästa kirikut viitsütikuga pommi eest, ruttab Langdon Rooma, kus ühendab jõud kauni ja mõistatusliku itaallannast teadlase Vittoria Vetraga (Ayelet Zurer). Koos alustavad nad meeleheitlikku jahti suletud krüptides, ohtlikes katakombides, hüljatud katedraalides ning maailma kõige salajasemas võlvkeldris... illuminaatide ammuunustatud peidupaigas. Nad liiguvad mööda 400 aastat vanade sümbolite rada, mis võib osutuda Vatikani ainsaks lootuseks ellujäämisele.

Nüüd juba veidi rohkem kui kolm suve tagasi sai vaadatud silmi pungitavat ja poose sisse võtvat Hanks'i "Da Vinci koodis" ja nagu Trash vahel kirjutab, oli see paras jurts. Et filmitegijad olid suuresti samad, siis tuleb neid kiita mõningase progressi eest. Hanks poosetas ja pungitas vähem ning kui Vincis oli pilt professor Langdoni targa jutu ajal kaunis staatiline, siis seekord pani lavastaja oma tegelase lobisemise ajal tavaliselt liikuma. Selle dünaamika eest täiendav plusspunkt.

Nagu ka eelmise Browni raamatu järgi tehtud filmi puhul, mille üle ma blogis kunagi targutasin, oli ka siin huvitav vaadata kohti, kuhu ma seni sattunud ei ole (Rooma on mul jah täiesti avastamata maa ja Vatikani arhiividesse või väidetava Peetruse haua juurde katakombidesse ei pääseks ma niikuinii ühelgi seitsmel juhul - mis sest, et filmis see kõik tegelikult vaid originaalile sarnanev butafooria oli :) ) ja et mulle on ka nunnu Ewan McGregor pea alati meeldinud, siis see päästis päeva. Muidu aga thumbs down.

4/10

Kommentaare ei ole: