20 juuni 2006

Over the hills and far away

19. juuni hommikul Brnost alguse saanud reis jätkus läbi Austria. Üsna varakult ehmatasid bussijuhid meid uudisega mootori tervisliku seisundi võimalikust halvenemisest kuid paaritunnine peatus Viini äärelinnas asuvas bussidele spetsialiseerunud teeninduses selgitas välja, et näidikute hulluks minemist põhjustas palju lihtsam viga ja see sai ka sealsamas enam-vähem paari poldi pingutamisega likvideeritud.

Ning siis Alpid. Lõputud kurud, kilomeetrite pikkused sillad ja veel pikemad tunnelid ning iga järjekordse teekäänu tagant paistavad uued hingematvad vaated mägedele. iPod'is juhtus parajasti mängima Yes ja ühel eriti uhkel lõigul nagu tellitult "Close to the edge".



Jah, Roger Deani loodud ulmeline maastik on Alpide reaalsusest erinev kuid ometi on seal see "midagi", see mingisugune majesteetlikkus mis on alati ka mägede pärisosaks. Ning eriti veel sümbioosis Yes'i muusikaga. See oli taaskord üks sellistest kirjeldamatutest kogemustest mil muusika ja kogu ümbritsev maailm sulandusid ühte ning muutusid täiesti uueks kvaliteediks. Midagi, mida mul on seni õnnestunud vaid loetud kordadel kogeda.

Kord juba mägedest üle, jõudsime oma seekordsesse sihtpunkti, Aadria mere rannikul asuvasse kämpingusse tükk aega üle südaöö.

Kommentaare ei ole: